Află despre

Beneficii Afine

Beneficiile afinelor sunt numeroase, interesul pentru aceste fructe datorându-se atât datorită calităților organoleptice ale acestora, dar mai ales pentru valoarea terapeutică ale fructelor, care aduc multiple beneficii pentru sănătate, având utilizări medicinale în tratarea unor afecțiuni ale stomacului și intestinului, ale aparatului urinar, în diabet, în ameliorarea și creșterea acuității vizuale etc.

Livrare rapidă

Livrăm săptămânal prin curier în 24h de la recoltare.

Program de lucru

Luni-Vineri:
9.00am - 6.00pm

Comenzi

Oferim reduceri de preț în funcție de cantitatea comandată.

Link-uri utile
Retete cu afine

Afine de cultură

Beneficiile afinelor

Beneficiile afinelor sunt numeroase, interesul pentru aceste fructe datorându-se atât datorită calităților organoleptice ale acestora, dar mai ales pentru valoarea terapeutică ale fructelor, care aduc multiple beneficii pentru sănătate, având utilizări medicinale în tratarea unor afecțiuni ale stomacului și intestinului, ale aparatului urinar, în diabet, în ameliorarea și creșterea acuității vizuale etc.

Fructele de afin au un conținut bogat în substanțe nutritive, precum zaharuri, acizi, fibre, minerale precum seleniu, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitaminele A, B1, B2, E, flavonoide, antociani cu acțiune antioxidantă și efect benefic asupra menținerii sănătății creierului și a sistemului nervos central, prevenind degenerarea și distrugerea celulelor nervoase. Flavonoidele îmbunătățesc compoziția biochimică a sângelui, îmbunătățesc circulația venoasă și întăresc capilaritatea. Sunt fructele care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți, care au un puternic caracter anticancerigen. Afinele au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, având un efect benefic împotriva infecțiilor din organism. Complexul de principii bioactive ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor susținând sănătatea cardiovasculară. Conținutul de myrtilină și neomyrtilină, pigmenți care stimulează funcția pancreatică, ajută persoanele cu diabet, îmbunătățesc acuitatea vizuală, prevenind problemele oculare precum cataracta, miopia sau hipermetropia.

De asemenea, conținutul mare de fibre din afine este esențial în menținerea sănătății sistemului digestiv.

O cană de afine conține

Afinele acționează favorabil în enterocolite, diaree, hemoroizi, tulburări ale acuității vizuale, stări inflamatorii ale aparatului respirator sau digestiv, ateroscleroză. Ajută în tratarea faringitei, stomatitei, candidozei bucale și aftei. Protejează împotriva bolilor de inimă, menține sănătatea creierului, îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive, încetinesc procesul de îmbătrânire, ajută la prevenirea cancerului, previn infecțiile urinare, reduc tensiunea arterială, îmbunătățesc digestia, reducând inflamațiile și tratând constipația și diareea, reduc riscul de diabet și obezitate, au proprietăți antibiotice, întăresc sistemul imunitar etc.

Afinele, cu cât sunt mai proaspete, cu atât sunt mai benefice pentru dumneavoastră!

 – 84 calorii

 – 21 g carbohidrați — 7%

 – 4 g fibre — 14%

 – Vitamina K — 36%

 – Vitamina C — 24%

 – Mangan — 25%

 – Vitamina E — 4%

 – Tiamină — 4%

 – Riboflavină — 4%

 – Vitamina B6 — 4%

 – Cupru — 4%

 – Fără grăsimi

 – Fără colesterol

Afinele îmbunătățesc memoria și funcțiile cognitive

Datorită conținutului de flavonoide, afinele ajută la îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor cognitive, cum ar fi: capacitatea de a lua decizii, motivarea, înțelegerea generală și funcția de retenție. Consumul regulat de flavonoide încetinește procesului de îmbătrânire al organismului. De asemenea, flavonoidele din afine oferă organismului protecția necesară împotriva tulburărilor neurologice, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Afinele contribuie la întărirea oaselor

Afinele sunt fructe bogate în calciu, fier, magneziu, zinc și vitamina K, care contribuie la sănătatea sistemului osos.

Afinele și diabetul

Afinele și frunzele de afin conțin myrtilină, un pigment care stimulează funcția pancreatică. De asemenea, conținutul mare de fibre din afine sunt esențiale în alimentația persoanelor cu diabet.

Afinele și efectele asupra sănătății inimii

Conținutul bogat de potasiu, vitamina B6 și vitamina C transformă afinele în fructe benefice pentru sănătatea inimii. Aceste ingrediente previn ateroscleroza și atacurile de inimă.  Mai mult decât atât, fibrele din afine reduc colesterolul.

Afinele și scăderea în greutate

Fibrele pe care le conțin afinele ajută la îmbunătățirea digestiei și la pierderea în greutate. Afinele au un conținut mare de apă, conferă o stare de sațietate, dar au un conținut redus din punct de vedere caloric, conținând 15 grame de carbohidrați și numai 84 de calorii.

Antioxidanții din afine

Radicalii liberi, cauzează numeroase afecțiuni ale pielii. Afinele au un conținut important de antioxidanți, ce mențin lupta organismului cu radicalii liberi.

Afinele și imunitatea

Antioxidanții din afine nu au efect doar asupra radicalilor liberi. Aceștia ajută și la creșterea sistemului imunitar, care contribuie la menținerea unui organism sănătos, rezistent în fața virușilor sau a diferitelor infecții.