FAQs

Întrebări frecvente

Livrare rapidă

Livrăm afinele prin curier în 24h de la recoltare.

Program de lucru

Luni-Vineri: 9.00am-6.00pm

Comenzi

Oferim reduceri de preț în funcție de cantitatea comandată.

Întrebările cele mai frecvente

Plantația noastră nu este certificată ecologic, datorită faptului că plantele noastre sunt plantate în containere (ghivece) și nu în sol. Plantele de afin au cerințe speciale față de sol, precum structura, textura sau reacția solului (pH-ul), care nu se regăsesc în zona noastră. Din această cauză, am înființat cultura de afin la container, pentru a putea oferi plantelor condițiile de sol necesare creșterii și dezvoltării acestora. Chiar dacă nu este certificată ecologic, toate produsele folosite în plantația noastră sunt 100% naturale și ecologice. Fiecare recoltă de afine este analizată din punct de vedere microbiologic și al contaminanților în laboratoare acreditate RENAR, iar rezultatele sunt postate pe site-ul nostru.

Toate produsele folosite în cadrul schemei de fertilizare sunt produse 100% naturale și ecologice.

În plantația noastră de afine nu folosim pesticide, ierbicide sau alți contaminanți periculoși pentru sănătatea umană, pentru că dorim să producem afine curate și sănătoase atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri.

Sortimentul nostru este alcătuit din 6 soiuri de afin: Duke, Hannah’s choice, Toro, Brigitta, Bluegold și Elizabeth.

Perioada de recoltare a afinelor depinde de zona de cultură, condițiile de mediu din sezonul respectiv, dar și de timpurietatea soiului. În plantația noastră soiurile timpurii (Duke, Hannah’s choice) se maturează începând cu a doua parte a lunii iunie până la mijlocul lunii iulie, cele cu timpurietate mijlocie (Toro, Bluegold) se maturează începând cu jumătatea lunii iulie până în prima parte a lunii august, iar soiurile târzii (Brigitta, Elizabeth) se maturează începând cu a doua jumătate a lunii august până în prima parte a lunii septembrie.

Pentru că afinele noastre sunt proaspete și livrate rapid, ele pot fi păstrate la frigider timp de 2-3 săptămâni, fără nici o depreciere a gustului, aromei sau consistenței pulpei. Pentru perioade mai lungi de timp, recomandăm congelarea acestora. Congelate, afinele pot fi păstrate pe termen nedefinit.

Oferim reduceri de preț pentru comenzi mai mari de 100 kg. Pentru aceasta, vă rugăm să ne contactați prin telefon sau e-mail.

Nu vindem butași de afin. Recomandăm achiziția de material săditor certificat de la pepiniere autorizate, care oferă garanția unor plante sănătoase, libere de virusuri sau alte boli.

Dulceața din afinele noastre se poate face și este extraordinară. Pentru afinată, recomandăm folosirea afinelor de munte, care se macerează mai ușor în alcool datorită consistenței mult mai reduse a pulpei.

De ce afine de la Surpatele?

Afinele noastre sunt curate, sănătoase, dulci și extrem de aromate. Recoltăm numai afinele ajunse la maturitatea deplină de consum. Nu folosim pesticide, ierbicide sau alte produse chimice periculoase pentru sănătate.

Condiții de livrare în București și alte localități

Afinele sunt recoltate în ziua planificată de la primele ore ale dimineții, de îndată ce roua s-a ridicat de pe fructe. Fructele culese sunt sortate, ambalate în lădițe, apoi păstrate la rece până când sunt predate curierului. Predarea lădițelor cu fructe are loc seara, direct la depozitul curierului, cu o oră înainte de plecarea acestora către adresa de destinație. Transportul fructelor la destinație are loc pe timpul nopții, pentru ca acestea să ajungă la dumneavoastră cât mai proaspete, în medie, la 16-18 ore de la recoltare.

Livrăm afinele noastre în București și restul țării, în lădițe de carton de 3 sau 5 kg, ambalate în caserole de 250 de grame.

Din păcate, nu putem expedia afinele noastre în afara țării, pentru că este necesar transport frigorific pe care nu îl putem asigura.